QR Kod
Ezogelin Çorbası

4 Kişilik Ezogelin Çorbası Tarifi: Lezzetli ve Kolay Yapılış

(0 Değerlendirmeler) Aralık 27, 2024

Son Sürüm

Güncelleme
Aralık 27, 2024
Kategoriler
Çorba Tarifleri
Platformlar
Yemek
İndirmeler
0

Ezogelin Çorbası Hakkında Açıklama

Ezogelin Çorbası, Türk mutfağının sevilen ve besleyici çorbalarından biridir. Bulgur, mercimek ve baharatlarla hazırlanan bu çorba, lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmuştur. İşte 4 kişilik Ezogelin Çorbası tarifi:


Ezogelin Çorbası Tarifi (4 Kişilik)

Ezogelin Çorbası, Türk mutfağının sevilen ve besleyici çorbalarından biridir. Bulgur, mercimek ve baharatlarla hazırlanan bu çorba, lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmuştur. İşte 4 kişilik Ezogelin Çorbası tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (veya tereyağı)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı su (veya tavuk/et suyu)
  • 1 çorba kaşığı un (isteğe bağlı, kıvamı için)
  • Limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1.    Sebzeleri Hazırlayın:

o   Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

o   Havuçları rendeleyin veya küçük doğrayın.

2.    Soğanları Kavurun:

o   Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısınınca doğranmış soğanları ekleyin.

o   Soğanlar pembeleşene kadar yaklaşık 5-7 dakika kavurun.

3.    Salça ve Baharatları Ekleyin:

o   Kavrulmuş soğanların üzerine domates salçasını ekleyin.

o   Salçayı 1-2 dakika kavurduktan sonra, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu ekleyin.

4.    Sebzeler ve Mercimeği Ekleyin:

o   Rendelenmiş havuçları ve mercimekleri tencereye ilave edin.

o   Ardından bulguru ekleyin ve karıştırın.

5.    Suyu Ekleyin:

o   Üzerine 6 su bardağı sıcak suyu (veya tavuk/et suyunu) ekleyin.

o   Karıştırarak kaynamaya bırakın.

6.    Pişirme:

o   Çorba kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın ve ara ara karıştırarak mercimekler iyice yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

7.    Çorbayı Kıvamlandırın (isteğe bağlı):

o   Eğer çorbanızın kıvamı daha yoğun olmasını isterseniz, 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.

o   Unu, çorbadan biraz su alıp karıştırarak açın ve yavaşça tencereye ilave edin.

8.    Son Dokunuş:

o   Çorbanız piştikten sonra, dilediğiniz miktarda limon suyu ekleyebilirsiniz.

o   Çorbayı bir kez karıştırın ve sıcak servis yapın.

Servis Önerisi:

Ezogelin Çorbası, yanında limon dilimleri ve taze ekmekle servis edilebilir. Ayrıca, üzerine biraz pul biber veya nane serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Oylamayı Unutma

Yorum ve Değerlendirme Ekle

Kullanıcı Değerlendirmeleri

0 reviews
5 Star
0
4 Star
0
3 Star
0
2 Star
0
1 Star
0
Yorum ve Değerlendirme Ekle
E-posta adresinizi asla başkalarıyla paylaşmayacağız.