QR Kod
Çanak Kebabı

4 Kişilik Çanak Kebabı Tarifi - Şık ve Lezzetli Yemek Tarifi

(0 Değerlendirmeler) Ocak 08, 2025

Son Sürüm

Güncelleme
Ocak 08, 2025
Kategoriler
Et Yemekleri
Platformlar
Yemek
İndirmeler
0

Çanak Kebabı Hakkında Açıklama

4 kişilik çanak kebabı tarifi ile sofralarınıza hem lezzet hem şıklık katın. Detaylı anlatımı ve püf noktalarıyla tarifi hemen keşfedin!


4 Kişilik Çanak Kebabı Tarifi

Çanak kebabı, lezzetli ve şık sunumuyla sofralarınıza farklı bir dokunuş katıyor. Hem kolay hazırlanan hem de görsel açıdan etkileyici bu tarif, özellikle özel günler ve aile yemekleri için harika bir seçimdir. İşte 4 kişilik çanak kebabı tarifi ve püf noktaları:


Malzemeler:

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet milföy yaprağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Çanak Kebabı Tarifinin Püf Noktası

  • Çanak kebabını fırına vermeden önce güveçlerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip milföy ile kapatarak ekstra lezzet katabilirsiniz.

Çanak Kebabı Nasıl Yapılır?

1.      Eti Haşlayın:

o   Kuşbaşı eti düdüklü tencereye alın ve iyice haşlayın.

2.      Eti Pişirin:

o   Tereyağını tavada eritin. Haşlanmış eti tavaya alarak üzerine küp doğranmış kapya biberleri ekleyin.

o   Baharatlar ve tuz ilave ederek 5 dakika karıştırarak pişirin.

3.      Patatesleri Kızartın:

o   Patatesleri minik küpler halinde doğrayın ve kızartın. Kızaran patatesleri et karışımına ekleyin.

4.      Güveçlere Yerleştirin:

o   Karışımı eşit şekilde güveç kaplarına doldurun. Güveçlerin ağız kısmını hafifçe yağlayın.

5.      Milföy ile Kaplayın:

o   Güveçlerin üzerine milföy yapraklarını kapatın.

6.      Fırında Pişirin:

o   Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin.

7.      Servis Edin:

o   Fırından çıkan güveçleri servis tabağına ters çevirerek sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!


Çanak Kebabı Pişirme Önerisi:

  • Çanak kebabı için önceden ısıtılmış fırın kullanın. Milföylerin üstü hafif kızarana kadar pişirin.

Oylamayı Unutma

Yorum ve Değerlendirme Ekle

Kullanıcı Değerlendirmeleri

0 reviews
5 Star
0
4 Star
0
3 Star
0
2 Star
0
1 Star
0
Yorum ve Değerlendirme Ekle
E-posta adresinizi asla başkalarıyla paylaşmayacağız.